Segueix-nos
 
Membres de l’IME en òrgans d’altres institucions a títol individual

Alzina Seguí, Pere: membre del consell de redacció de la revista Articles de llengua i literatura de l’editorial Graó, membre del consell de redacció d’Eduling, revista electrònica sobre plurilingüisme i educació de l’ICE de la Universitat de Barcelona, coordinador d’estudis de la facultat d’educació a la Seu de la UIB a Menorca, coordinador del màster de formació del professorat a la Seu de la UIB a Menorca, coordinador de la Universitat Oberta de Persones Majors a la Seu de la UIB a Menorca, membre col·laborador de l’Institut de Recerca i Innovació Educativa (UIB i Direcció General d’Universitats), membre del grup de recerca en Història de l’Educació de la UIB.

Casasnovas Camps, Miquel Àngel: president de la Fundació Enciclopèdia de Menorca i vicepresident del Cercle d’Economia de Menorca.

Fornals Villalonga, Francisco: assessor històric del Museu Militar de Menorca.
Fraga Arguimbau, Pere: membre de la UICN des de l’any 2006: Mediterranean Islands Plants Specialist Group (IUCN-SSC-MIPSG); assessor i col·laborador del projecte Flora iberica (CSIC); consultor del projecte ORCA (Organització per a la Cartografia de les Plantes als Països Catalans), Institut d’Estudis Catalans, Secció de Ciències; autor i col·laborador de l’Atlas y libro rojo de la flora vascular amenazada de España. Ministerio de Medio Ambiente, Madrid; membre del comitè assessor de la revista independent Bouteloua, publicació científica internacional dedicada a l’estudi de la flora ornamental espanyola; membre del consell assessor (Comitè Científic) del Bolletí de la Societat d’Història Natural de les Illes Balears.

Gomis Bosch, Damià: representant de la UIB en el Comitè Científic de la Agència de la Reserva de la Biosfera de Menorca, coordinador del comitè CLIVAR-Espanya [programa internacional sobre «CLImate VARiability»), membre del comitè internacional MedCLIVAR (Mediterranean CLImate VARiability), membre del comitè SCAR-Espanya [comitè internacional Scientic Committee on Antarctic Research), president de la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat en Física de la UIB.

Gomila Pons, Xavier: membre de la Comissió Tècnica d’Assessorament Lingüístic de la UIB en temes de toponímia.

Gual Cerdó, Joana: membre de la Comissió municipal Ciutadella, Comissió Mixta CIM - Església, Comissió tècnica assessora en matèria de patrimoni històric, Comissió assessora de seguiment de la candidatura a patrimoni mundial, Comissió Paritària de coordinació amb la CAIB.

Julià Seguí, Gabriel: membre de la Comissió Assessora per al seguiment de la declaració de la cultura talaiòtica de Menorca com a patrimoni mundial de la UNESCO, patró de la Fundació de l’Òpera de Maó (en representació del CIM), patró de la Fundació «Sa Nostra» (en representació de l’Ajuntament de Ciutadella), membre de la Comissió Mixta CIM-Església de Menorca, president de la Comissió Diocesana de Patrimoni de l’Església de Menorca, membre de la Comissió Municipal de Patrimoni de l’Ajuntament de Ciutadella.

Hernández Aguado, Ildefonso: president de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS), membre del Governing Council de la World Federation of Public Health Associations, director del Departamento de Salud Pública, Historia de la Ciencia y Ginecología UMH.

López Casasnovas, Guillem: conseller de govern del Banc d’Espanya (2005-17), membre i col·legiat de mèrit del Col·legi d’Economistes de Catalunya, membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i vocal de la Junta de Govern (2007-2010), membre del Consejo Asesor de la Ministra de Sanidad Politica Social e Igualdad a Madrid (des del 2003), de la Conselleria de Sanitat de Catalunya (des del 2005), de la Presidència de la Generalitat per a la Reactivació Econòmica (CAREC), de l’Institut Menorquí d’Estudis i del Consell Català de Recerca. Membre de la Societat Catalana d’Economia, patró de la Fundació Grifols, membre del Consell de Recerca dels Hospitals de Sant Joan de Deu, del Parc de Recerca de l’Hospital de Sant Pau, del Consell Consultiu d’Òmnium Cultural, patró de la Fundació Emili Darder. Des del 2007 fins el 2013, president de l’Associació Mundial d’Economia de la Salut (IHEA), i, entre el 2011 i el 2013, membre de la Comissió de la OMS per a l’Estudi de les Desigualtats en Salut, així com membre de la Comissió Mixta de la Generalitat de Catalunya, degà de la Facultat d’Econòmiques de la UPF i vicerector a les àrees d’economia, internacional i relacions institucionals de la Universitat Pompeu Fabra.

Marquès Sintes, Miquel Àngel: coordinador de la revista S’Ull de Sol (Alaior), membre del Centre d’Estudis Locals CEL (Alaior) i coordinador de les Jornades de Patrimoni Cultural de Menorca.

Mascaró Pons, Jaume: secretari del claustre de doctors de la Universitat de Barcelona, membre de la Societat d’Onomàstica, membre de l’Institut Català d’Antropologia, membre del Patronat de l’Institut Ramon Muntaner.

Montserrat Recoder, Pere: membre de la Real Sociedad Española de Historia Natural, membre d’honor de la Sociedad Española Pasto, membre d’honor i fundador de la Real Academia de Ciencias y Bellas Artes.

Pelegrí Pons, Ismael: vocal de la junta territorial de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) de les Illes.

Pérez-Mellado, Valentín: avaluador de l’Agencia Nacional de Evaluación y Prospectiva de la Comisión Interministerial de Ciencia y Tecnología (Ministerio de Educación y Ciencia i, actualment, Ministerio de Economía y Competitividad), coordinador del Programa de Doctorat en Biologia i Conservació de la Biodiversitat de la Universidad de Salamanca, membre del Comitè d’avaluació de la convocatòria de beques predoctorals de 2013 de la Direcció General de Universitats, Investigació i Transferència del Coneixement de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears; avaluador en la convocatòria de 2013-2014 de projectes d’investigació del National Center for the Replacement, Refinement & Reduction of Animals in Research (Regne Unit).

Plantalamor Massanet, Lluís: director del Museu de Menorca i membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres (Barcelona).

Pons Buades, Guillem Xavier: cap del Grup de Recerca del Departament de Ciències de la Terra BIOGEOMED Universitat de les Illes Balears, membre de la Ponència Tècnica d’Urbanisme i Ordenació del Territori del Consell de Mallorca, membre del Consell Assessor de Fauna i Flora de les Illes Balears (Govern de les Illes Balears), secretari de la Junta de Personal Docent i Investigador de la UIB, director de Publicacions de la Junta directiva de la Societat d’Història Natural de les Balears, editor del Bolletí de la Societat d’Història Natural de les Balears, membre del Comitè Editorial de l’Anuari Ornitològic de les Balears (GOB), membre de la Junta de Publicacions de la Revista ENDINS (Federació Balear d’Espeleologia), membre del Consell Editorial de la col·lecció «Bri, quaderns de natura de les Balears» de l’Editorial Documenta Balear, membre del Consell Editorial de la col·lecció «La Ciència a les Illes Balears» del Govern de les Illes Balears, membre de la Junta Assessora del Parc Natural de sa Dragonera, membre de la Junta Assessora del Parc Natural de Mondragó, membre de la ponència tècnica des Carnatge (Ajuntament de Palma), representant per la UIB al conveni entre la UIB i la Fundació Museu de Ciències Naturals de Menorca - Col·leccions Carreras Torrent.

Quintana Petrus, Josep M.: membre de la Comissió Assessora de Dret Civil del Govern de la Comunitat Autònoma, membre numerari de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Illes Balears.

Rita Larrucea, Cristina: membre del Consell Rector de l’Institut Balear de la Dona, vicepresidenta de la Mesa de la Comissió d’Assumptes Socials del Parlament Balear i membre de les comissions d’Educació, Cultura i Esports i de la de Salut.

Rita Larrucea, Joan: membre del Comitè Científic del projecte LIFE Reneix del Consell Insular de Menorca.

Sintes Olives, Alícia: membre del Comitè executiu de la Col·laboració GEO [The German-British Gravitational Wave Detector], del Consell de la Col·laboració Científica de LIGO i del Comitè de nomenaments de la Societat Internacional de Relativitat i Gravitació ISGRG.

Salord Ripoll, Josefina: col·laboradora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears, membre corresponent de la Societat Verdaguer, membre corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, patrona de la Fundació Universitat Catalana d’Estiu, vicepresidenta del Cercle Artístic de Ciutadella.

Vives Gomila, Maria: professora emèrita de la UB (Consells Científics i Consell Social), directora del Postgrau Avaluació Dinàmica de la Personalitat, Intervenció i Valoració de les Intervencions i del Màster Aplicacions de la Psicologia Dinàmica al Diagnòstic, al Tractament i a la Recerca.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis