Segueix-nos
 
Arxiu i documentació científics

L’arxiu científic consta de treballs d’investigació i de llegats documentals dipositats a l’entitat.

Els primers estan formats per totes les monografies científiques fruit de la convocatòria anual de beques d’investigació de l’IME, així com d’informes tècnics producte de convenis o encàrrecs d’altres institucions. També es troben dipositades algunes tesis doctorals de membres de l’IME.

Els llegats documentals dipositats a l’IME són el de J.J. Rodríguez Femenias, M. Àngels Cardona i Josep M. Jansà. Quant al primer llegat es tracta de documentació d’aquest botànic menorquí (1839-1905) destacat pel seu treball Algues de les Balears i el catàleg de Flòrula de Menorca, eina fonamental per a tots els estudis de flora menorquina. Està format per una correspondència (1.119 cartes) amb botànics d’arreu del món i per textos inèdits de botànica (algues i plantes superiors), així com la col·lecció dels Anals de la Societat d’Història Natural, llibres de ficologia dels principals algòlegs i separates dels seus articles. També conté un herbari de fanerògames amb devers 4.000 plecs, dels quals el 25% són de Rodríguez Femenias recollits a Menorca, Mallorca i Panticosa, i 75% restant d’altres països d’Europa que ell rebia com a intercanvi. Pel que fa al llegat M. Àngels Cardona botànica menorquina, (1940-1999) destacada per la seva activitat investigadora sobre la flora menorquina, consta de diversa correspondència científica, esborranys i originals de conferències, articles, i separates de les seves investigacions i recerques. El llegat de Josep M. Jansà conté originals inèdits.


Consulta de la documentació científica
L’Arxiu posa a la vostra disposició la base de dades (consultable en línia) on es descriuen el diferents treballs d’investigació dipositats a l’IME per facilitar la recerca d’informació. Pel que fa a la consulta dels originals s’ha de fer a les dependències de l’arxiu.


Documentació científica

CONSULTA LA BASE DE DADES DE TREBALLS D'INVESTIGACIÓ 
 


Llegat J.J. Rodríguez Femenias

http://sac.cat/indices.php?mod=1&fondo=177&idioma=ca

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis